torsdag 21 augusti 2008

Bakning...





Fick reda på att mannen och svärfar skulle börja lägga klinkers ikväll i tv-rummet där kaminen ska stå, så jag fick lust att slänga ihop en liten sats kakor. Och finns det enklare kakor att göra än kolakakor?! Skulle nog inte tro det....
För er som aldrig har bakat kolakakor kommer här det enklaste receptet jag hittat:


Kolakakor ca 40 st


100 g margarin
1 dl socker
1 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker


Sätt ugnen först på 175 grader. Smörj en plåt eller lägg på bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke eller gör jag som jag, släng i allt i matberedaren, går grymt mycket snabbare. Rulla ut den färdiga degen till 3 fingertjocka längder, nästan lika långa som plåten. Lägg längderna på plåten och platta till dem lite med fingrarna. Grädda i mitten av ugnen omkring 12 minuter. Skär längderna i bitar lite snett medan de är varma. Plocka sedan isär kakorna när de har svalnat något.

Kise...





Fick önskemål av Anette från Ofelias hus att jag skulle visa lille Albin. Men det var lättare sagt än gjort det. Lillkisen kunde knappt sitta still när jag kom fram med kameran.
Hoppas ni kan hålla tillgodo med dessa bilder.
Just nu ligger han och gosar jämte mig, finns det nåt bättre än gos med en liten kise som gärna vill ligga så nära ansikten som möjligt?....

Ha en bra dag, Jennie

tisdag 19 augusti 2008

En liten titt...






Jag tänkte att ni skulle få ta en liten titt på kökssoffan jag har köpt. Letade ett bra tag på både Blocket och loppisar innan jag fann en hos ett par i grannstaden. 400:- fick jag ge för soffan och ett stort rejält furubord som passar bra ute på logen till "alla sommarfesterna" ;)...
Det tycker jag inte va så farligt med tanke på vissa som sålde sina gamla soffor för runt tusenlappen på Blocket.

Nu ska den bara målas också, och eftersom det var fullt med "knaggar" så vågade jag inte börja måla innan man fick lackat med kvistlack. Sen har den blivt stående i hallen.
Har inte kommit längre eftersom vi även har fått en liten tillökning i familjen. En liten svart kise vid namn Albin! Han måste man hålla reda på förstår ni annars så händer det tokiga saker....

Ha en mysig kväll, Jennie

måndag 18 augusti 2008

1-årig bröllopsdag!!!



Tänk att tiden går så fort! Idag har vi våran första bröllopsdag!!!


Bomullsbröllop minsann!! För att fira dagen åker vi ut till stället där vi tog detta kort och har med oss en liten picknick korg med lite gott i, champagne självklart, lite go choklad och varsin smarrig baguette från stan bästa kafé.


I eftermiddag bär det av till grannstaden där vi ska shoppa lite och sen gå och kolla på bio med middag efteråt... Hoppas på en riktigt mysig dag!!!

onsdag 13 augusti 2008

Tankspriddhet och bullbak...





Tänkte jag skulle måla klart köksbordet idag och åkte därför in till stan för att köpa in lite mer färg. Satte igång att grunda bordet först och sen var det bara att vänta 4 timmar till det skulle torka.
Skulle sedan hämta den vita färgen och upptäckte då att jag redan hade en burk oöppnad hemma. Så bra, tänkte jag, för det kan behövas senare till soffan. Öppnade burken och blev lite överraskad...det var inte alls vit, det var svart färg!!!
Vilken tur att jag hade varit och köpt en burk till då, tänkte jag, och gick och hämtade den andra burken. Läste för säkerhets skull på burken, och tro det eller ej, det var fel färg det med! Denna gång var det visst antikvit.
Jag har antagligen varit så tankspridd dom senaste gångerna jag varit i färgaffären så jag bara roffat åt mig en burk "halvblank" och betalat...

Blev en smula arg på mig själv för att jag måste in och byta imorgon så jag får målat det där bordet nångång. Blev lite nöjdare när jag för första gången bakade bullar i nya ugnen med varmluft, och dom blev riktigt lyckade!!!
Natti natti, Jennie

tisdag 12 augusti 2008






Tittade in hos Camilla at home och blev riktigt inspirerad av de bilder hon visade från ett hus på den här sidan. Fantastiska bilder som visar den känslan jag skulle vilja frambringa hos mig i mitt hem.
Bordet som visas på en av bilderna är faktiskt ganska likt det vi ska inhandla så snart vi får ordning på vardagsrummet. Det är så fint att bryta av den vita basen med lite olika träslag. Jag ville ju helst ha ett gammalt ekbord men det är inte lätt att hitta så det får bli ett nytillverkat.

Än en gång önskar jag att jag hade stått på mig i valet av diskho, det är ju så mycket snyggare med en i porslin även om det kanske inte är det som håller längst. Men men det är aldrig omöjligt att ändra på det i framtiden.....;)

Ha en bra dag, kram Jennie

måndag 11 augusti 2008

Köksbord...




Efter lite letande gav jag till slut upp hoppet om att hitta ett fint slagbord till köket. Antingen var de för dyra, för stora eller helt enkelt alldeles fel...

Tog en liten runda för ett tag sen med systeryster till en av stadens loppisar och hittade faktiskt ett "tills-vidare-bord". Detta bord har utdragsskivorna under själva bordskivan istället och det funkar ju finfint också, iallafall tills jag hittar bordet med stort D.
Nu är det så att själva bordskivan inte är så fin eftersom någon har limmat på en tunn spånplatta på den och den vågar jag inte mixtra med. Så den skivan måste jag måla, så då blir det att jag målar hela bordet.
Men sen kommer vi till benen, dom är helt enkelt för korta! Mannens långa ben kommer inte under när han sitter på en vanlig stol.
Först tänkte jag sätta på någon slags förlängning i trä, men kom sen på att man kanske skulle sätta på hjul! Bordet kommer upp en bit, plus att man kan dra ut det lätt mitt på golvet vid storbak och annat! Vad tror ni om det, är det en bra idé eller har ni några andra tips?

Stolen som står jämte ska naturligtvis också målas vit och sen samsas med kökssoffan och en målad stol till runt bordet. Stolen hittade vi tillsammans med fem till uppe på vinden till huset när vi flyttade in, och efter att ha pratat med förra ägaren fick vi behålla dem!!

("Lille" kisen kunde naturligtvis inte låta bli utan var tvungen att testa bordets hållbarhet med sina maffiga 8 kilo!!)

lördag 9 augusti 2008

Före och efter...

Kan inte hålla mig längre utan vill gärna visa lite före och efterbilder på hur det blev i köket. Men ni måste lova att tänka bort att det saknas lampor, gardiner och lite annat pyssel....


Före - Efter
Före - Efter



fredag 8 augusti 2008

Inköp...

Tog en vända på stan idag och kollade läget i affärerna. Var lite sugen på att handla något nu när man äntligen får "lov" till det, jag menar när man har presentkort och allt. Det bidde till slut en kanna som jag suktat efter och en låda som ska ställas på bänken med olja i och annat som används ofta vid matlagning här i huset.

Där fanns mycket mer jag skulle kunna tänka mig, men vill gärna dra ut på det lite så man kan köpa lite då och då. Eventuellt blir det ett "tidningsställ" så man kan hålla reda på räkningar och annat...men men vi får se vad det blir i slutändan...


Fler presenter...

Tänkte jag skulle visa lite mer av presenterna jag fick på födelsedagen. Har ju yttrat ett par gånger till familjen om vad jag har önskat mig och det gick igenom.

Plus presenterna så fick jag även fler presentkort till favoritaffärerna så nu blir det nog snart lite inköp av Greengate prylar också...

















Kaffeburken hade jag önskat mig. Har haft en tråkig plastburk länge nu och den vill man gärna inte ha framme på bänken.
Dom söta burkarna har "griffelfärg" på sig så där kan man ha i vad som helst och bara skriva innehållet med en tavelkrita. Vantarna berättade systeryster ska man inte ha till kroppen utan istället skrubba potatis och morötter med istället. Käckt!!

Boken om hur man gör smycken kom svågern med flickvän med och det ska bli spännande om jag får till nåt snyggt. Har redan fått beställningar...hihi!!
Ljusstaken kommer slutligen passa ypperligt på vårt nya matsalsbord när det väl blir inköpt. Riktigt fin tyckte jag den va...

Ha det bra, Jennie

torsdag 7 augusti 2008

Tävling!!




Vill tipsa om en tävling som just nu pågår hos Hem och Lycka. Man kan vinna jättesöta kakformar från nätbutiken Klara färdiga gå.


Jag måste bara va med för jag har kikat på dom där kakformarna flera gånger och skulle gärna vilja vinna. Va med du också vetja!!!

Kram, Jennie

Nya färger....?





Bild: Greengate

Jag gillar verkligen denna färgen som Greengate har nu, har inte sett den innan så jag antar att den är ny för hösten. Frågan är bara om den affären som finns här i stan som tar in Greengate prylar verkligen tar in denna färg med? Tänk så enkelt det hade varit om man hade bott i Danmark eller att iallafall de som bor i norden kunde få handla från webbutiken.

Idag ska jag tillsammans med systeryster åka till en antikaffär och se om man kan ha lite tur. Är nu på jakt efter ett slagbord till köket som ska passa ihop med min ny-gamla kökssoffa. Det är ju svårare än man tror att hitta ett gammalt slagbord,men det är väl bara att leta vidare.... Förhoppningsvis kommer man hem med något idag iallafall, skulle även "behöva" lite gamla glas och kannor...

tisdag 5 augusti 2008

Födelsedag....

Nu tror ni väl att jag har blitt konstig som postar två inlägg på samma dag!! Men jag tänkte jag skulle visa vad mina gäster fick att äta. Är faktiskt lite stolt över smörgåstårtan jag fick till i och med att det är typ den andra jag gjort någonsin.
Nu gäller det bara att skriva upp hur man gjorde så man inte glömmer det till nästa gång....









Jag fick så fina presenter och ännu mer presentkort så nu kan jag verkligen slösa bort lite slantar i inredningsaffärerna...
Nu är det snart dax att krypa till säng och må gott efter en härlig födelsedag. Den första i vårt egna hus!!!

Natti natti, Jennie
Mannen väckte mig vid halv sju i morse med en bricka med en bukett rosor, frukost och paket...gissa varför?...Jo, det är ju min födelsedag idag!! Tänka sig att jag har blivit ett helt år äldre. Hur kan det ha gått till?...hehe.
Hela 29 år är man nu, och visst det är ingen ålder men visst har man börjat få lite ångest över att passera 30-strecket. Men samtidigt får man tänka på allt man har, en underbar man, en fantastisk familj, ett eget hus, snart en utbildning och inte att förglömma en "liten" katt som gärna tar tillfället i akt när det är födelsedag att leka bland papper och snören som hamnat i sängen...

I kväll kommer familjen och då bjuds det faktiskt på smörgåstårta. Det var längesen jag gjorde det. Fylld med allt gott man kan tänka sig. Fördelen när man gör den själv är ju att man kan lägga vad man själv tycker är gott på den!!

Tänkte att jag ville visa lite vad jag fick av mannen. Allt var önskningar så där har han verkligen gjort ett bra jobb!!
I sista paketen låg även ett presentkort från en av favoritaffärerna i stan så nu får jag äntligen möjlighet att köpa lite smått och gott utan få dåligt samvete...

Ha en bra dag, Kram Jennie