måndag 30 juni 2008






Just nu lusläser jag blocket efter en fin kökssoffa som vi kan ha i köket när det blir färdigt. Har alltid önskat mig en fin gammal träsoffa, slagbord och lite udda vita stolar i köket där man kan sitta och äta frukost och fika med den underbara utsikten utanför fönstret. Mannen har gett med sig lite för han hade först tänkt att det skulle finnas en köksö med två pallar där man kunde sitta. Har övertalat honom lite att det kan ju kanske vara mysigare att sitta vid fönstret istället.

Men det är banne mig inte lätt att hitta varken slagbord eller gammal träsoffa. Det blir väl till att leta vidare kan jag tänka mig...

Lite smått och gott...

Ja, här duggar inte inläggen tätt direkt men så är det väl när man har mycket att göra. Ärligt talat vill jag ha mer att visa för er men det går inte så fort för oss med renoveringen...;) Har iallafall varit och hämtat kaklet idag så nu ska vi bara få tag på kakelskärare och lite annat inför själva kaklandet. Vi tänkte försöka oss på det själva med lite hjälp av svärfar som har kaklat lite innan.

I trädgården växer iallafall blommorna och grönsakerna för fullt, det är knappt man hänger med. Har mer sallad och rädisor än vi orkar äta upp. Hoppas ni mår bra därute och inte tappat hoppet om mig riktigt än...;)
Stor kram, Jennie

tisdag 24 juni 2008

Fullt ös...

Ni undrar väl vart jag har tagit vägen? Här har varit fullt ös kan man säga, köksrenoveringen pågår för fullt och det var knappt man hann med midsommar. Efter lite velande fram och tillbaka blev det bestämt att vi skulle fira midsommar i nya huset för första gången. Så vi blev 9 personer på hölogen med snapsar, sill (lax för mig), härliga egna nypotatis, mycket sång och dans. Vi har dessutom haft övernattningsgäster hela helgen så tid till uppdatering har inte funnits. Visst är det kul med lite fest ibland, men man blir rätt trött efteråt... Bilder har jag tyvärr inga för det hann bli alldeles för mörkt innan jag fick fram kameran.

Nu ska vi återgå till köket och det är snart dax för själva kaklet. Har tänkt ett vitt kakel med vit fog. Är det förresten någon som vet nån nackdel med just vit fog så säg gärna till. Tycker det är väldigt snyggt men är det väldigt ömtåligt kanske man ska tänka om....


Bild från Kakelspecialisten

onsdag 11 juni 2008

Tapeter, tapeter & tapeter...

Tapet till köket har inte varit det lättaste minsann. Nu har vi i och för sig rätt mycket tid på oss att bestämma vilken vi ska ha eftersom det ska sättas upp kök, kaklas och slipa gamla tapeter innan vi ska upp med nya. Men visst är det svårt att bestämma sig?

Detta är en kandidat som verkar rätt lovande....



(Ber om ursäkt för att ljuset inte är det bästa)

Köksrenovering pågår...

Äntligen har vi kommit igång med köksrenoveringen! Med viss fördröjning har nu mannen, svärfar och min egna far satt igång med att först riva ut det gamla platsbyggda köket för att sen sätta in det nya som väntar ute i lagården...



Ett riktigt 60-70 tals kök ska snart vara ett minne blott...



Tänk när det står ett två-meters kyl och frys här + inbyggnadsugn och mikro....



Här är rivningen i full gång. En fullt fungerande 70 cm spis sätts ut i lagården så länge...



Bakom väggskåpen döljde sig denna vackra men skafilade vägg av bastanta träbjälkar...



Gipsskivor var ett måste för att kunna räta upp det något sneda väggarna...



Här är nästan hela golvet lagt och det är så här det ser ut just idag. Nu får arbetarna en liten paus tills nästa vecka då det är dags att flytta in själva köket som nästan är helt ihopsatt. Golvet ska vi hårdvaxolja under söndagen så att det är helt klart. Vitvarorna står i vardagsrummet och väntar...liksom jag!!!
Ha det bra, Kram Jennie



lördag 7 juni 2008

Sovrum...












I går var första natten i vårt nya sovrum!! Äntligen har sängarna kommit upp och det var så härligt att få renbädda med helt nyköpta lakan. Får ju faktiskt säga att det kändes som att sova i ett hotellrum faktiskt. Än så länge så saknas det vissa saker. Vill gärna ha nya sängbord i vitt med en låda där man kan lägga ner sina pinaler. Sen ska det köpas ett stort skåp där tv:n ska få plats, ja...jag kan inte låta bli att ha tv i sovrummet även om jag vet mycket väl att det inte är så bra. Men jag kan knappt somna utan att ha slängt ett öga på någon tv-serie och sen kan jag tycka att det måste ju bli lite bättre om man kan stänga om tv:n på dagarna... ;)

Det kommer nog också bli två gråa fårskinn p golvet istället för det på sängen, tror det passar bättre in. Slutligen ska det upp gardiner av mammas gamla broderade lakan som jag får äran att låna. Väntar otåligt till det att det ska bli helt färdigt, men jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av hur det ser så länge....

Ha det gött! Kram Jennie

tisdag 3 juni 2008

En tripp...

Det hanns även med en liten sväng till Gekås igår, för vi var tvungna att införskaffa en rullgardin i sovrummet. Och som ni som har varit på Gekås nångång vet så är det väldigt lätt att det slinker ner lite mer grejer än bara det som man skrivit på lappen.

Det blev även lite nya sängkläder och en sängkappa lagom till det att sovrummet är klart (typ idag), det blev även lite mat och plastpåsar och sånt som går åt. Sen när vi började närma oss själva inredningsdelen så fick jag hålla hårt i vagnen för att inte stoppa ner massa saker som bara låg där och ropade. Det fanns ju så många fina saker som skulle passa både i sovrummet och vårt nya fina kök som förmodligen kommer påbörjas till helgen. Men mannen lovade mig att vi skulle åka upp ännu en gång efter att köket börjar bli klart och då skulle jag få gå bärgsärkagång efter allt jag saknar....!
Fick med mig två saker iallafall som jag inte kunde låta bli. En fin korg med ett tyg som kanske kommer bytas ut och en liten vattenkanna som man kan sätta i en blomkruka. Är rätt nöjd med inköpen trots allt till slut...

Ljuvlig oas...

I går tog min kära mor med mig på en liten utflykt med lunch till ett ställe i våra trakter. Ett ställe som gjorts iordning för att man ska kunna gå en runda runt en liten slingrande å. Dom har byggt broar och rensat upp så det blev en ljuvlig promenad mitt i den fantastiska naturen. Efter en liten promenad bjud mor min som sagt på lite medtagen lunch bestående av smörgåsar med hackat ägg och räkröra...

Ljuvligt säger jag bara! Det var som rena meditationen att få sitta där och höra på vattnets porlande och fåglarna som kvittrade!!




Ett stort steg...

I söndags hände en stor grej som innefattar vår "lille" katt. Efter tre år som innekatt var han äntligen redo för att möta utelivets alla intryck. Vi var ju först tvungna att få bort den gamla strykarkatten som gått här och sen var det dags för lite vaccination. Men nu i söndags så var det äntligen dags för "utsläpp". Vilken känsla det måste ha varit för våran Nippe.
Vi hade skrämt upp oss lite med att han kanske skulle få fnatt och bara springa ifrån oss, men så var såklart inte fallet. Han gick lugnt ut, intresserad och uppmärksammad men var det nåt som skrämde honom sökte han sin tillvaro på den trygga trappan... Det kunde inte gått bättre, så vi är så nöjda och glada över att nu kunna ha öppet ut och vädra när vi vill!!

Ni kan tro att han inte var så vit så länge...det var ju så skönt att rulla sig i gruset!!